តិ ចនិចស្លសម្លតុំយ៉ាំបង្កង ឬស្ងោរជ្រក់បង្កង ឱ្យឆ្ងាញ់ ជាដំបូង អ្នកគួរត្រៀមបង្កងស្រស់ៗ និង បកសំបក ដោយទុកសំបកកន្ទុយបន្តិច ព្រោះដើម្បីមិនឱ្យសាច់របូតចេញ នៅពេលដែលត្រូវទឹកក្តៅ បន្ទាប់មក ត្រូវវះខ្នងបង្កង យកសរសៃខ្មៅចេញ។
ចំពោះទឹកសម្ល អ្នកគួរប្រើដុំស៊ុបមាន់ ដើម្បីផ្សំគ្រឿង ដោយដំបូង អ្នកត្រូវដាំទឹកឱ្យពុះ ទើបដាក់គ្រឿង តុំយ៉ាំចូលទៅ ដាក់បង្កង តាមក្រោយ។ នៅពេលដែលបង្កងឆ្អិន អ្នកត្រូវប្រញាប់បិទភ្លើងភ្លាម ព្រោះ ប្រសិនបើអ្នករង់ចាំឱ្យទឹកពុះ បង្កង នឹងស្វិត នឹងធ្វើឱ្យសាច់រឹងជាងមុន ជាហេតុធ្វើឱ្យសម្ល ឬស្ងោរជ្រក់បង្កង មិនសូវមានរសជាតិឆ្ងាញ់ ៕
ចំពោះទឹកសម្ល អ្នកគួរប្រើដុំស៊ុបមាន់ ដើម្បីផ្សំគ្រឿង ដោយដំបូង អ្នកត្រូវដាំទឹកឱ្យពុះ ទើបដាក់គ្រឿង តុំយ៉ាំចូលទៅ ដាក់បង្កង តាមក្រោយ។ នៅពេលដែលបង្កងឆ្អិន អ្នកត្រូវប្រញាប់បិទភ្លើងភ្លាម ព្រោះ ប្រសិនបើអ្នករង់ចាំឱ្យទឹកពុះ បង្កង នឹងស្វិត នឹងធ្វើឱ្យសាច់រឹងជាងមុន ជាហេតុធ្វើឱ្យសម្ល ឬស្ងោរជ្រក់បង្កង មិនសូវមានរសជាតិឆ្ងាញ់ ៕
0 comments